Težak sudar

Strava na autocesti: U prevrtanju tri automobila 12 ozlijeđenih, među njima i djeca

Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2015. u 13:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros oko 1:30 sati na autocesti Bregana-Lipovac kod mjesta Nova Kapela dogodila se prometna nesreća sa više ozlijeđenih osoba. U prometnoj nesreći sudjelovala su tri osobna automobila u kojima je ozlijeđeno 12 osoba, a koja su se kretala sjevernom kolničkom trakom is smjera istoka prema zapadu, a tom prilikom od odbačenih dijelova ova tri automobila na suprotnu južnu kolničku traku oštećen je i osobni automobil koji se kretao iz smjera zapada prema istoku, priopćeno je iz MUP-a Brodsko - posavske županije.

Osobnim automobilom, registracijskih oznaka Srbije upravljao je 44-godišnji srbijanski državljanin sa kojim su se u vozilu nalazile dvije putnice u dobi od 13 i 15 godina, srbijanske državljanke.

Vozač ovog osobnog automobila dok se kretao lijevim preticajnim prometnim trakom nije se držao sredine obilježene prometne trake uslijed čega, lijevim kotačima zahvatio travnatu površinu s lijeve (južne) strane, a potom u zanošenju po kolničkoj traci ponovno prešao na travnatu površinu, te prednjim, a potom i zadnjim djelom vozila udario u zaštitnu odbojnu ogradu.

Nakon toga automobil se u prevrtanju vratio na lijevu (preticajnu) prometnu traku gdje ga je u tom trenutku zbog ne držanja potrebnog razmaka udario osobni automobil švicarskih registracija, koji se kretao iza njega u istom smjeru, kojim je upravljao 32-godišnji švicarski državljanin, a sa kojim se u vozilu nalazio 28-godišnjak i dvoje djece u dobi od jedne i četiri godine.

Od udara osobni automobil, srbijanskih registracija je odbačen na desnu (voznu) prometnu traku gdje je još jedan osobni automobil, švicarskih registracija, koji se kretao u istom smjeru iza ova dva osobna automobila zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila, kako bi izbjegao udar u osobni automobil, švicarskih registracija ispred sebe prešao na desnu prometnu traku i prednjim djelom automobila udario u prednji dio osobnog automobila, srbijanskih registracija.

Osobnim automobilom koji je posljednji udario u vozilo koje se prevrtalo po cesti, upravljao je 39-godišnji švicarski državljanin sa kojim se u vozilu nalazila 36-godišnjakinja i troje djece u dobi od četiri, šest i deset godina. Prilikom prometne nesreće otpali dijelovi ovih vozila odbačeni su na južnu kolničku traku, kojom se u tom trenutku kretao od zapada prema istoku osobni automobil, njemačkih registracija, kojim je upravljao 40-godišnji njemački državljanin uslijed čega su na njegovom vozilu nastala materijalna oštećenja.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio je 44-godišnji vozač osobnog automobila, srbijanskih registracija dok su 13 i 15-godišnjakinja, koje su se nalazile s njim u vozilu zadobili teške tjelesne ozljede. Teške tjelesne ozljede zadobilo je i šestogodišnje žensko dijete koje se nalazilo u osobnom automobilu, švicarskih registracija koje je posljednje udarilo u vozilo.

Ostali putnici iz ova tri vozila, njih osam zadobili su lakše ozljede. Liječnička pomoć je svima pružena u bolnici u Novoj Gradiški, a četiri osobe koje su teže ozlijeđene su zadržane na liječenju. Zbog prometne nesreće i obavljanja očevida promet na sjevernoj kolničkoj traci bio je zatvoren do 5:20 sati kada je djelomično pušten zaustavnim trakom, a u 8:15 sati promet je pušten cijelom sjevernom kolničkom trakom.

Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu policija će protiv sva tri vozača osobnih automobila nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu, navodi se iz MUP-a Brodsko - posavske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close