Mediji pišu

Strah od 'ljute' Rusije: Blokirana prodaja izraelskog oružja Ukrajini

Vijesti / Svijet | 16. 09. 2014. u 12:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predložena prodaja izraelskog oružja Ukrajini, uključujući bespilotne letjelice, blokirana je zbog straha da bi to razljutilo Rusiju, javio je Drugi kanal izraelske televizije.

U TV izvještaju je navedeno da je ukrajinska delegacija posjetila Izrael s namjerom da nabavi vojnu opremu, uključujući dronove da ih koristi protiv proruskih snaga.

Nije navedeno kada se to dogodilo, ni kada je donesena odluka da se ne udovolji zahtjevu. Izraelsko Ministarstvo obrane dalo je odobrenje za prodaju bespilotnih letjelica, koje proizvodi kompanija Aeronautika Ukrajini, ali ju je Ministarstvo vanjskih poslova zabranilo.

U sinoćnjem izvještaju televizije je također navedeno da bi prodaja mogla izazavati ljutnju u Rusiji i da potakne Moskvu da prodaje više oružja Siriji i Iranu, glavnim neprijateljima židovske države.

Glasnogovornik Ministarstva obrane odbio je komentirati taj izvještaj.

Osjetljivi prekid vatre je poljuljan u ponedeljak, kada su rivalaske strane optužile jedna drugu za najkrvaviji dan na nemirnom istoku, otkako je 5. rujna potpisano primirje, prenio je AFP.

Snage ukranijske vlade i proruske snage su se međusobono otpužile za kršenje tog prvog primirja, koji su Moskva i Kijev podržali od izbijanja sukoba u travnju, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close