Istok Ukrajine

Stotinjak proruskih separatista zauzelo sjedište policije!

Vijesti / Svijet | 14. 04. 2014. u 15:24 Z.S:

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 100 proruskih separatista napalo je u ponedjeljak sjedište policije u istočnom ukrajinskom gradu Horlivki, kazali su očevici za Reuters.

Snimke ukrajinske televizije pokazale su kako hitna pomoć zbrinjava ljude ozlijeđene tijekom napada na glavnu policijsku zgradu u gradu u pokrajini Donjeck u kojem živi oko 300.000 stanovnika.

Iz Horlivke su stigle i fotografije dramatičnih zbivanja.

Do sada su proruski separatisti u Ukrajini osvojili niz upravnih i policijskih sjedišta na istoku zemlje.

Tako su zaposjeli zgradu regionalne uprave i sjedište regionalne policije u Donjecku, gradsko poglavarstvo u Mariupolju, sjedište službe državne sigurnosti u Luhansku, gradsko poglavarstvo u Makijivki, upravu gradske policije u Horlivki, sjedište policije i gradske uprave u Kramatorsku, kao i gradsku upravu i sjedište policije u Slovjansku u kojem su postavljene i barikade na cestama koje vode prema gradu, gradsku upravu u Jenakijevu i Harcijsku te poglavarstvo u Zuhresu.

Privremeni ukrajinski predsjednik Oleksandr Turčinov zatražio je u ponedjeljak od UN-a da pruži pomoć 'antiterorističkoj operaciji na istoku' Ukrajine, objavio je ured ukrajinskog predsjednika.

Turčinov je u ponedjeljak smijenio šefa spomenute 'antiterorističke operacije', koja očito nije polučila značajnijih rezultata.

Reuters izvještava da bi to mogao biti znak nesuglasica u pozadini među vrhom privremene ukrajinske vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close