Nema povlačenja

Stotine ruskih trupa se još nalazi u Ukrajini

Vijesti / Flash | 30. 09. 2014. u 14:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotine ruskih vojnika, uključujući i specijalne snage, nalaze se još na istoku Ukrajine, gdje je posljednjih dana narušen prekid vatre između zaraćenih strana, rekao je glasnogovornik NATO-a u utorak novinskoj agenciji AFP.

''Od početka prekida vatre, došlo je do značajnog povlačenja konvencionalnih ruskih snaga iz Ukrajine. Međutim, stotine ruskih trupa, podrazumijevajući i specijalne snage, još su u Ukrajini'', izjavio je Jay Janzen, vojni glasnogovornik NATO-a.

Državni tužitelj pokrenuo novi kazneni postupak protiv Janukoviča

Ukrajinski državni tužitelj Vitalij Jarema priopćio je u utorak da je pokrenuo novi kazneni postupak protiv svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča pod optužbama za zloupotrebu ovlasti.

Tužitelji sumnjaju da je Janukovič koristio državna sredstva kako bi stvorio komunikacijsku mrežu za posebne namjene posredstvom monopolističke državne telekomunikacijske tvrtke Ukrtelecom, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Kompanija je privatizirana u razdoblju 2010.-2011. godine. Na osnovu odredbi ugovora o privatizaciji, mrežu su trebali financirati vlasnici, a ne država.

Ukrajina uvela plaćanje carine stanovnicima Krima

Ukrajina je uvela pravila kojima obavezuje ljude koji prelaze granicu s Krimom da prijavljuju robe.

Počevši od 27. rujna, granični prijelazi između Ukrajine i Krima postali su identični svim međudržavnim prijelazima, priopćio je u utorak čelnik ukrajinske carinske službe Anatolij Makarenko, piše Fena.

To znači da će ljudi morati prijavljivati robe, transportna sredstva i novac, kazao je on.

Ukrajinske carinske vlasti počele su raditi na stvaranju graničnog prijelaza između ukrajinske regije Herson i Krima, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close