Podijeljena očekivanja

Stolac: Neki glasovali 'radi reda', pojedini vjeruju u boljitak

Vijesti / Flash | 19. 02. 2017. u 13:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Stoca koji su danas izašli na ponovljene lokalne izbore u svome gradu dosta su podijeljeni u očekivanjima. Jedni su se izborima odazvali kako bi obavili svoju građansku dužnost, a drugi očekuju da će upravo oni danas odlučiti o sudbini svoga grada i odabrati Općinsko vijeće i načelnika općine koji će donijeti boljitak i prosperitet u Stocu.

Naza Beća je izrazila nezadovoljstvo što je u njezinom gradu došlo do prekida izbornog procesa u vrijeme kad su gotovo svi gradovi u Bosni i Hercegovini odlučivali o ustrojstvu svojih općina. No, dobro je ističe ona, da se izbori ponavljaju i vjeruje da će ovoga puta biti pravovaljani.

''Očekujem da bude sve u najboljem redu. Evo mi je 86 godina, vazda mi je bilo u redu kad smo glasovali, ali ovo sad što se dogodilo, to nikada u mojih 86 godina nisam dočekala. Bože daj da sad bude sve najbolje što može biti“, kazala je Beća.

Nadu u pravovaljanost izbora izrazila je i Sejna Bega, navodeći kako je danas obavljanje građanske dužnosti prioritet svih obveza koje ima, jer vjeruje da će donijeti boljitak Stocu.

''Od ovih izbora očekujem život bez nezaposlenih ljudi, život bez nesretnih ljudi, život bez poniženih ljudi“, rekla je Bega za Agenciju Anadolija.

Pašana Saković ističe kako ne bih na izbore ni izašla da ne očekuje promjene.

''Nadam se da će biti bolje. Trebalo bi nekada biti bolje, jer ovako više i ne može“, ustvrdila je Saković.

No, Dika Sadžak smatra da njezin glas neće promijeniti ništa, ali je na izbore kako kaže izašla jer je to građanska dužnost.

''Što sam do sad dobila - ništa, ali treba izaći 'radi reda'. Moj glas bio ili ne bio, ništa se neće promijeniti“, kaže Sadžak.

Glasovanje u Stocu danas je i za Havu Koso samo obavljanje građanske dužnosti, sa željom da se ne dogodi nikakav incident.

''Očekujem da sve fino prođe, ne očekujem nikakve promjene”, kazala je Hava Koso.

Nađa Selman smatra da nema veze tko vlada, sve dok ne dođu na vlast mlade strukture ljudi i da će promjene teško doći, ali kaže da se za njih treba boriti.

''Nema veze tko vlada. Nema nikakve promjena. Omladinu otjeraše iz države, ostadoše oni na stolicama da im ne bi preuzela omladina. Za to je borba. Nema države bez omladine. Ja sam za to da omladina sjeda u stolice pa da ovi stari idu koji nisu sposobni za ništa“, rekla je Nađa Selman, navodeći kako će se promjene dogoditi kad tad, jer da tako ne misli ne bih niti glasala.

Kopirati
Drag cursor here to close