125 milijuna dolara

Stiže novac od ruskog duga

Vijesti / Flash | 20. 05. 2017. u 09:13 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je u subotu da bi sljedećih tjedana 125 milijuna dolara od ruskog klirinškog duga trebalo biti na raspolaganju proračunima u BiH.

Crnadak je, na konferenciji za novinare u Banja Luci, rekao da se tijekom sastanka sa šefom ruske diplomacije Sergejom Lavrovom zahvalio na tom usješno završenom poslu.

Kaže da žali što je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik sve to pripisao sebi.

''Deset godina su predstavnici SNSD-a bili na vlastu na razini BiH i postavlja se pitanje zašto taj posao nisu završili u tom razdoblju i zašto taj novac nismo dobili prije. Sporazum o izmirenju klirinškog duga SSSR-a potpisalo je ovo Vijeće ministara i osigurat će da taj novac dođe i u Republiku Srpsku. Nakon što taj novac dođe u RS, vidjet će da su 'glupe' izjave predstavnika vlasti RS-a da srpski dužnosnici na razini BiH koče sredstva za RS'', rekao je Crnadak.

Lavrov je, kako je dodao, naveo najjaču moguću podršku Daytonskom sporazumu te je istaknuto da je neophodno nastaviti s reformama i borbom za bolji život građana.

''Rusija poštuje našu volju da idemo u EU i naš koncenzus o tom pitanju, kao što uvažava i cijeni našu želju da paralelno s tim i nastavimo razvijati odnose s Rusijom. Mi iz RS-a smo prijatelji Rusije i ruskog naroda'', rekao je Crnadak, ističući da je ovo bio njegov četvrti susret s Lavrovom.

Pozvao je predsjednika RS-a Milorada Dodika da "spusti tenzije", aludirajući na optužbe koje je proteklih dana upućivao Savezu za promjene, ponavljajući da su "izdajnici".

''Dodik kao predsjednik RS-a mora buditi staložen, miran i da ima jednak pristup prema svima, te da bude netko tko spaja i pokazuje jedinstvo, a ne čovjek koji isijava agresiju i bijes'', dodao je Crnadak, navodeći da su najveći izdajnici RS-a "oni koji su opljačkali narod" te ponovno pita gdje je novac iz Bobar i Balkan investmnet banke.

Kopirati
Drag cursor here to close