Bevanda

Stiže 180 novih kolega i 31 vozilo: Policija u HNŽ nema razloga za štrajk

Vijesti / Flash | 24. 05. 2017. u 13:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije uskoro će, prema najavama ministra Slađana Bevande, imenovati 180 policijskih službenika, objavilo je Oslobođenje.

Još lani je raspisan natječaj za prijem 80 službenika, točnije 75 mlađih kadeta i pet mlađih inspektora, a procedura bi uskoro mogla biti okončana.

Vlada je, kaže Bevanda, na jednoj od nedavnih sjednica donijela odluku o prijemu još stotinu policajaca, pa se uskoro očekuje novi natječaj.

''Nadam se da će on biti proveden mnogo brže od ovog koji traje već godinu dana. Danas nam nedostaje oko 220 policijskih službenika, a ta činjenica dovodi do novih problema unutar resora'', rekao je.

Dodaje i da aktualna vlada ispunjava sve obveze prema policajcima, da su uspješno otklonjeni svi uzroci dosadašnjih tužbi, kao i da se značajna sredstva izdvajaju za opremanje policije.

''Plaća je u prvih deset dana sljedećeg mjeseca, ovih dana ćemo kupiti 31 vozilo, što će reći da danas raspolažemo sa stotinu novih auta, uskoro ide natječaj za odore, a time se rijetka ministarstva unutarnjih poslova i vlade mogu pohvaliti. Objektivan hendikep bio je manjak kadra, kao i blokade od SDA u Vladi, odnosno bošnjačkih ministara u prethodnom sazivu. Danas za natječaj imamo surogat rješenje i iskreno se nadam da će konačno prestati politikantstva i politikantske igre pojedinaca u Vladi. Uhvatili smo ritam i radimo, zbog toga nema mjesta generalnom štrajku policije. Dio dugovanja po presudama je već isplaćen, dio će uskoro biti i pritisci su bespotrebni'', rekao je Bevanda.

Podsjećamo, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg ranije je potpisao suglasnost Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ-a za školovanje 88 kadeta za čin policajca i 12 kadeta za čin mlađeg inspektora te prijem u radni odnos tih ljudi po završetku njihova školovanja.

''Izabrani kandidati bit će upućeni na obuku u Policijsku akademiju u Sarajevu, a njihovo angažiranje u MUP HNŽ-a očekujemo koncem ove godine. Više puta kazali smo kako MUP-u trenutačno nedostaje oko 200 ljudi. Stoga ćemo uskoro, uz prijem već spomenutih 100, pokrenuti proceduru primanja još 100 policijskih službenika. Također, nastavit ćemo raditi i na poboljšanju drugih uvjeta potrebnih za nesmetano i kvalitetno djelovanje MUP-a'', rekao je Herceg za Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close