Istočno Sarajevo

Stigle vreće: Brojanje glasova iz Srebrenice počinje u ponedjeljak

Vijesti / Flash | 09. 10. 2016. u 06:15 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vreće sa glasačkim materijalom iz Srebrenice dovezene su sinoć u skladište Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) u Istočnom Sarajevu.

Glasnogovornica SIP-a Maksida Pirić ranije je za Anadoliju kazala da je oko 11 sati izborni materijal preuzet od Općinske izborne komisije Srebrenica, zatim je nastavljen put na preuzimanju materijala u općini Bratunac, Milići, Vlasenica i Šekovići.

Po zaključku SIP-a BiH, u Glavnom centru za brojanje glasova u ponedjeljak, 10. listopada, u 15 sati počet će brojanje glasova sa pet biračkih mjesta iz Srebrenice, i to: 105B002 za načelnika Općine Srebrenica, 105B003C i 105B012C za Skupštinu općine Srebrenica, i 105B000 i 105B001 za Skupštinu općine Srebrenica i načelnika Općine Srebrenica.

Akreditirani promatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću moći će prisustvovati brojanju kao i akreditirani promatrači za Glavni centar za brojanje.

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu broje se glasovi sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, glasački listići iz inozemstva, putem mobilnog tima i glasovi birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Do 10. listopada sav izborni materijal sa lokalnih izbora u BiH održanih 2. listopada, trebao bi biti dopremljen u skladište SIP-a BiH u Istočnom Sarajevu. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close