Nakon prosvjeda

Šteta u Tuzli još nije procijenjena

Vijesti / Flash | 22. 04. 2014. u 10:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Tuzlanskog kantona danas je razmatrala procjenu štete na zgradama Općine Tuzla i Sodaso u kojoj je bila smještena županijska vlada, a koje su stradale u prosvjedima početkom veljače ove godine.

''Mi po Zakonu o zaštiti i spašavanju imamo obvezu u svim prilikama, kada se događaju prirodne i druge nesreće, vršiti procjenu štete na imovinu zajednice. U tom smislu se mogu koristiti sredstva iz redovnog proračuna i sredstva kojima raspolažu štabovi civilne zaštite'', izjavio je direktor Uprave civilne zaštite tuzlanske županije Zdenko Tadić.

Kazao je da na osnovu izvršene procjene štete, odnosno usvojenog konačnog izvještaja na Općinskom vijeću, mogu zatražiti pomoć od Županijskog štaba i Vlade u saniranju štete, a na osnovu dalje procedure i pomoć od Federalnog štaba i Federalne vlade.

Naglasio je da je procjena štete na zgradi Općine Tuzla oko milijun maraka, a da još nije procijenjena šteta na zgradi Sodaso, ali se radi o velikoj šteti gdje će biti u pitanju milijunski iznosi.

''Mi smo danas na sjednici Vlade dogovorili sastav stručnog povjerenstva, koju smo formirali, a koju će činili stručni vještaci resornih ministarstava i uprava. Ovo povjerenstvo će aktivirati općinski načelnik, a koje će završiti procjenu štete na objektu zgrade Sodaso, gdje je bila smještena županijska vlada'', istaknuo je Tadić.

Zaključio je kako je sada trenutna procedura da se imenuje stručni tim od općinskog načelnika i da će to biti završeno u sljedeća dva dana, te se nadaju da će se u sljedećih 15 dana završiti i konačna procjena štete na zgradi Sodaso.

Kopirati
Drag cursor here to close