Svađa u Sabotu

Stazić: Branitelji su obični militanti koji ugrožavaju sigurnost građana

Vijesti / Flash | 29. 05. 2015. u 13:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žustra polemika razvila se danas među zastupnicima u Hrvatskom saboru, a glavna tema bili su prosvjedi hrvatskih branitelja na Markovu trgu.

U polemici je prednjačio Nenad Stazić, koji je prosvjednike nazvao militantima.

''Branitelji su jučer na cestu iznijeli plinske boce, a učinili su to kao prijetnju da će ih detonirati, prijetnju da svakog trneutka može početi razaranje grada i da mogu početi ginuti nevini ljudi, žene i djeca.

Nekad su branili građane ove zemlje, hvala im na tome do neba, ali sada im prijete pučem i plinskim bocama, u ime i za račun HDZ-a i Karamarka, koji je prevelika liječina da bi dolazio ovdje na posao. U tri i pol godine bio je sedam puta u ovoj sabornici, a svaki mjesec došao po svoju plaću.

U ime i za račun Karamarka koji je prevelika kukavica da bi došao ovdje u Hrvatski sabor, na stvarno mjesto dijaloga, da kaže što ima, ako ima, i da čuje što ga ide'', rekao je Stazić.

Zastupnik HDZ-a Ivan Šuker odgovorio je kako u Saboru postoje različita mjerila.

''Ovdje neki mogu sve, a neki ne mogu ništa. Međutim, vi kao prvi među jednakima morate to poravnavati. Čuli ste teške riječi, neću ih ponoviti da im ne bi dao snagu, a pročitajte si fonogram ako ne slušate što je Stazić govorio i opomenite ga za ovakvo vrijeđanje'', poručio je oštrim tonom Šuker predsjedniku Sabora Josipu Leki.

[UŽIVO NA DNEVNIK.hr] U SABORU O BRANITELJIMA - Stazić: 'To je skupina militanata koji se bore umjesto HDZ-a' - Šuker: 'Ovo je govor mržnje' -->> http://bit.ly/1JYA5Au

Posted by DNEVNIK.hr on Friday, May 29, 2015

Podsjetimo, danas je na Markovu trgu došlo do žestokog okršaja policije i prosvjednika, nakon što su prosvjednici maknuli metalne ograde koje je postavila policija. Policajci su svojim tijelima spriječili prosvjednike da prodru na Markov trg.

Prilikom proboja došlo je naguravanja i fizičkih obračuna s policajcima, na koje su bačena i neka pirotehnička sredstva. Policija je pokušala uhititi neke od prosvjednika, no u tome ih je spriječila druga skupina prosvjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close