Gradiška

Starica ubijena u obiteljskoj kući

Vijesti / Crna Kronika | 04. 11. 2014. u 14:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijelo Smilje Opačić (82) iz Gradiške pronađeno je u utorak u podrumu kuće u Vidovdanskoj ulici, u centru ovog grada, a prvi rezultati istrage ukazuju da je riječ o ubojstvu. Takve sumnje potkrijepljene su brojnim dokazima, poput vidljivih ozljeda na glavi, te tragova krvi nađenim na mjestu događaja.

"Doslovno je ležala u krvi. Krv je pronađena i na zidovima. Sa sigurnošću se može reći da je ubijena", ističu izvori bliski istrazi. Po Gradišci kruži više verzija o okolnostima događaja koji ih je šokirao, a jedna od njih je da je starica ostavila otvoren podrum, jer je čekala majstora za grijanje, te je ubojica to iskoristio, ušao i ubio je.

Neslužbeno, Opačić je najvjerojatnije ubijena drškom od metle, a ubojica je potom zaključao podrum, tako da policija traga za ključem koji je, sumnjaju, bacio uz put. Šokirani susjedi, čije su kuće blizu njene, na Keju u Gradišci, pričaju da je ona živjela sama, te da je riječ o tihoj, mirnoj i povučenoj ženi, koja je primala mirovinu iz Hrvatske. Iza nje su, ističu, ostali sin i kćerka, koji žive i rade u Beogradu.

"Smiljin pokojni muž Andrija hrvatsku mirovinu zaradio je radeći u KP domu u Novoj Gradišci. On je umro prije proteklog rata, a ona je naslijedila njegovu mirovinu", pričaju poznanici Opačićeve. Inače, njeno tijelo pronađeno je u ponedjeljak oko podneva, a mještani su ispričali za "Nezavisne novine" da je dan ranije blizu njene kuće viđen "sijed, deblji, visok muškarac". Štaviše, od izvora upućenih u istragu saznaje se da policija zna tko bi mogao biti ubojica, te da za njim traga.

Da sumnjaju kako je riječ o ubojstvu, potvrdili su i iz Okružnog tužiteljstva Banja Luka, iz kojeg kažu da je riječ o za sada nepoznatom počinitelju. "Očevid je obavila Tanja Mrđa, dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka, zajedno sa ovlaštenim službenim osobama Policijske stanice Gradiška", priopćila je Maja Đaković-Vidović, službenik za informiranje ove pravosudne institucije, dodajući da je naložena obdukcija.

Marija Markanović, glasnogovornik CJB Banja Luka, priopćila je da će nakon izvršenog očevida, prikupljenih informacija, te izuzetih tragova sa lica mjesta i neophodnih vještačenja biti utvrđen točan uzrok smrti starice.

O starici se brinula žena koja ju je obilazila i služila, a tijelo je pronašao dugogodišnji prijatelj Ignjatije Kasagić, koji je imao ključ. Mira Majdanac, jedna od susjeda, ističe da je svaki dan viđala staricu, koja je hodala sa štakom i uvijek je bila ljubazna i pozdravila bi je. "Tresem se kad pomislim da je ubijena", navodi ona, objavile su 'Nezavisne'.

Kopirati
Drag cursor here to close