vučić

Srbija sprema odgovor: Thaci ne razumije što je genocid

Vijesti / Flash | 28. 05. 2015. u 07:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć da Srbija priprema odgovor na najavu kosovskog ministra vanjskih poslova Hashima Thacija da će Priština uskoro pokrenuti tužbu protiv Srbije za genocid, ali i dodao da ne razumije takvu izjavu i da ona nije utemeljena na činjenicama.

"Moram priznati da to ne razumijem. Ja sve naše sugovornike i u Bruxellesu i svugdje, kao što znate, poštujem, nijednog se ne plašim, ali gospodin Thaci nije baš pravnik i on se baš ne razumije u to što je genocid", kazao je Vučić za RTS u Tirani gdje boravi u dvodnevnom posjetu, prenosi Tanjug.

Srbijanski premijer smatra da je to način da se skrene priča s osnivanja specijalnog suda o čemu bi odluka trebala biti donesena sutra ili prekosutra.

"Pa hajde onda da pričamo o nečem što nikakve veze sa činjenicama nema", kazao je Vučić. Na pitanje shvaća li tu izjavu ozbiljno, Vučić je kazao da on sve shvaća vrlo ozbiljno.

"I mi pripremamo naš odgovor, ali ovo nije dovoljno odgovorno da bih suviše ozbiljno uzimao u razmatranje", poručio je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close