Granična policija

Spriječeno krijumčarenje: Migranti se preko BiH pokušali dočepati EU

Vijesti / Flash | 30. 05. 2016. u 13:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Granične policije BiH 29. svibnja 2016. godine su spriječili krijumčarenje pet državljana Šri Lanke u graničnom pojasu Šepak na području Zvornika. Ilegalni migranti su otkriveni prilikom granične kontrole putničkih motornih vozila Opel i Daewoo, nacionalnih oznaka Srbije.

Opelom je upravljao državljanin Srbije P. M. (1978.). U Daewoou su bili državljani Srbije Ž. F. (1967.) i BiH D. A. (1978.), priopćeno je iz Granične policije.

Protiv P. M., Ž. F. i D. A., koji su lišeni slobode, Tužiteljstvu BiH će biti podneseno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'Krijumčarenje ljudi'. Strani državljani su predati Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

''Graničnoj policiji BiH u posljednjih mjesec i pol ovo je četvrti slučaj otkrivanja organiziranih kriminalnih grupa koje pokušavaju prokrijumčariti ilegalne migrante preko BiH u zemlje EU.

U tim slučajevima spriječeno je krijumčarenje državljana Indije i Šri Lanke zbog čega je devet osoba lišeno slobode. GPBiH nastavit će intenzivirane aktivnosti sprječavanja ilegalnih migracija preko teritorije BiH'', podsjetila je glasnogovornica GPBiH Sanela Dujković.

Kopirati
Drag cursor here to close