Depeša

Sprema se atentat na Dragana Mektića?!

Vijesti / Flash | 18. 05. 2017. u 08:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH uputila je depešu svim policijskim agencijama u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra sigurnosti BiH – Dragana Mektića, objavio je Žurna navodeći kako, prema saznanjima obavještajaca, kriminalne grupacije s područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubojstvo ministra.

''Priča nije bezazlena. Naprotiv, ozbiljna je'', tvrdi za Žurnal jedan od čelnih ljudi policijsko-obavještajnih agencija u BiH, koji je pročitao depešu Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) BiH, a u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra sigurnosti BiH.

I sam ministar Mektić potvrdio je za Žurnal da je upoznat s depešom OSA-e.

''Kontaktirali su me direktori policijskih agencija i izvijestili me o svemu'', kratko je Žurnalu kazao ministar Mektić.

Depeša OSA-e, kako doznaje Žurnal, upućena je početkom ovog tjedna, a dostavljena je na adrese Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH,

Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a RS, Federalne uprave policije. Čelnici tih agencija već su poduzeli određene mjere koje bi trebale rezultirati podizanjem stupnja zaštite ministra Mektića.

Prema informacijama Žurnala, u aktu OSA-e navedeno je da ta agencija posjeduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora, da kriminalne grupacije s područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubojstvo ministra sigurnosti.

Agencija je, naime, dokumentirala da se u podzemlju već traži osoba koja bi pripremila i izvršila atentat.

''Jesu li su kriminalci koji pripremaju atentat u bilo kakvim odnosima s politikom, u aktu OSA-e nije navedeno'', navodi Žurnal.

Mektić je ''najglasniji'' ministar u BiH, koji o svemu govori bez dlake na jeziku. Nedavno je izjavio kako je mafija jača od države.

Kopirati
Drag cursor here to close