Činjenice govore

SPP: U BiH se neće otvarati veliki predmeti korupcije i procesuirati 'krupne ribe'

Vijesti / Flash | 19. 03. 2014. u 11:27 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka pravde i povjerenja (SPP) priopćila je kako pozdravlja borbu protiv korupcije u zemljama okruženja, te izražava nadu kako će se slične stvari dogoditi i u BiH.

''Nakon ovih procesuiranja u Hrvatskoj, ali i akcija u Srbiji, s pravom se moramo zapitati hoće li se isto dogoditi i u Bosni i Hercegovini? Poticaj iz okruženja je tu, kao i potpora Europske unije i međunarodnih sigurnosnih i policijskih agencija, međutim kod nas se i dalje nešto čeka, iako su ladice tužiteljstva pune spisa i dokaza'', ističu iz SPP-a, navodeći primjer Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije gdje je, kako je priopćeno, dokumentirano mnoštvo dokaza za kriminalitet i pljačku javnih poduzeća.

''U isto vrijeme kod nas se prijeti glavnom tužitelju u HNŽ-a Nijazu Mehmedbašiću i nitko ništa ne poduzima. Nakon svega se stječe dojam, a to govore i same neposredne činjenice, da se u BiH neće otvarati veliki predmeti korupcije i procesuirati „krupne ribe“, nego se stalno licitira sa sitnim djelima od nekoliko stotina ili par tisuća maraka, te hvali sa nekoliko grama oduzete droge. Sva ta djela su nedovoljna i u konačnici čine neku kvantitetu, ali ne i kvalitetu koja je važna i suština za sigurnost i vladavinu prava i zakona'', stoji u priopćenju.

SPP poziva sve razina vlasti krenu u procesuiranje teških djela, s milijunskim pronevjerama i štetama, posebice danas kada su i zemlje iz okruženja radikalno krenule u procesuiranje svojih kriminalaca.

''Nemojmo gledati nacionalno i vratiti se u svoje „torove“ te se voditi onom Hrvati ne trebaju pritvarati Hrvate, Srbi opet Srbe i Bošnjaci Bošnjake, jer nije riječ o nacionalnom interesu nego o boljem i pravednijem društvu'', navodi se u priopćenju iz SPP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close