In Memoriam

SportEro i HGSS uputili posljednji pozdrav prijatelju i kolegi Božidaru Cicmilu

Vijesti / Flash | 21. 10. 2015. u 12:45 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tragična smrt Božidara Cicmila šokirala je rastužila brojne građane Mostara, a pogotovo njegove poznanike i prijatelje. Sportski klub Sportero, Hercegovačka gorska služba spašavanja (HGSS) i Savez gorskih službi spašavanja u BiH javno su uputili posljednji pozdrav prijatelju i kolegi.

''Kao i mnogima koji su ga poznavali, ponedjeljak 19. 10. 2015. godine ostati će duboko urezan u pamćenje po tragičnoj vijesti o pogibiji našeg prijatelja, člana i kolege letača Bože. Iako je teško vjerovati da se više nećemo vidjeti na jednom od hercegovačkih paragliding poletišta, ostaje nam samo skromno se zahvaliti za sve što je učinio za razvoj paraglidinga u Mostaru i Hercegovini i dostojno se oprostiti'', priopćio je Sportski klub SportEro, navodeći kako je Božo svoje prve letačke 'korake' napravio upravo u  Sporteru i od početka je pokazivao iznimnu ljubav prema paraglidingu.

Posljednji pozdrav prijatelju i kolegi Boidaru Boi CicmiluKao i mnogima koji su ga poznavali, ponedjeljak...

Posted by Paragliding tandem Mostar - Sportero on Wednesday, October 21, 2015

 

''Odmah po prvim letovima inicirao je uređenje i rekonstrukciju poletišta Planinica, uređenje sletišta Kop i označavanje puteva do poletišta kako bi svi 'paraglideri' mogli iskusiti letenje u Mostaru. Bio je među inicijatorima letenja u Ljubuškom i izrade starta i prilazne ceste što je omogućilo razvoj paraglidinga i u ovom djelu Hercegovine. Od početka je inzistirao na poštivanju letačkih i sigurnosnih pravila i činio sve da paragliding ispravno promovira kao siguran sport'', rekli su članovi SportEra, navodeći kako je Božu njegova energija i želja za usavršavanjem odvela do prvih preleta Hercegovinom, a kasnije i do prvih tandem letova kojima je ovaj sport približio značajnom broju ljudi.

''Njegova dostupnost, optimizam, nesebičnost i volja za pomoći bila je vidljiva u svakom druženju, a posebno se može istaknuti akcija tandem letova organiziranih u dobrotvorne svrhe čiji je ukupan prihod išao kao pomoć ljudima zahvaćenim razornim poplavama u Bosni 2014. godine. Bilo je tu još mnogo toga o čemu bi mogli pisati, međutim Božo nije volio zahvale i velike riječi. Volio je paragliding, druženje, prirodu i nebo. Kako je polako ušao u naša srca, tako će tu zauvijek i ostati. Hvala ti na svemu dragi prijatelju i neka ti je laka zemlja i vječno nebesko plavetnilo'', uputili su posljednji pozdrav članovi SportEra.

Hercegovačka gorska služba spašavanja, preko svog Facebook profila također je Božidaru poslala posljednji pozdrav, zahvaljujući mu što im je omogućio spašavati ljude i dobra, tragati za nestalima i spašavati unesrećene.

IN MEMORIAMBoidar Boo CicmilPluine 1983 - Mostar 2015U ponedjeljak smo ostali bez velikog prijatelja. Boo nam...

Posted by HGSS - Hercegovačka Gorska Služba Spašavanja on Tuesday, October 20, 2015

 

''Božo nam je došao tiho i nenametljivo, neprekidno i nesebično pružao sebe, svoje znanje, sposobnosti... sigurno i trajno postao i ostao naš veliki prijatelj. Podupirao nas je u našemu stasanju i odrastanju, pomagao u učenju i osposobljavanju. Kad "zagusti" pomagao, kad "popusti" radovao s nama. Nije volio priču o tomu koliko je i kako što pomogao. Zahvaljući Boži išli smo spašavati ljude i dobra u poplavama, tragali za nestalima, spašavali unesrećene. Zahvaljujući Boži gazili smo hercegovačke planine, učili letjeti iznad hercegovačkih polja. Planirali smo, pripremali i stvarali sutra gorske službe spašavanja. I sljedeći korak našega odrastanja pripremio je Božo. Ultra laki zrakoplov za traganje za nestalim i unesrećenim i obuku za njegovo upravljanje'', napisao je HGSS, ističući kako su ponosni jer su bili jedni od mnogih kojima je nesebično pomagao.

Kopirati
Drag cursor here to close