Obuka na vodi

Specijalci SIPA-e uspješno završili obuku za vodiče i spasioce

Vijesti / Flash | 30. 10. 2014. u 13:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam policijskih službenika Postrojbe za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uspješno je okončalo trening za vodiče i spasioce.

Trening je održan od 24. do 28. listopada u organizaciji Rafting kluba ''Kanjon'' iz Banja Luke, a proveden je po pravilima Međunarodne rafting federacije (IRF).

Tijekom treninga pripadnici Postrojbe za specijalnu podršku prošli su teorijski i praktični dio nastave koji se prvenstveno odnosio na tehnike spašavanja na vodi.

Teorijski dio obuhvaćao je upoznavanje s opremom, hidrologijom, tehnikama veslanja i spašavanja, a praktični dio je realiziran na vodi u kanjonu rijeka Tare i Drine.

U okviru praktičnog dijela specijalci su uvježbavali tehnike veslanja, upravljanje rafting čamcima na divljim vodama i u uslovima elementarnih nepogoda, kao i tehnike spašavanja i rada na vodi, te upotrebu konopaca i sustava izvlačenja osoba i MTS-a iz vode.

Izvođač teorijskog i praktičnog dijela obuke bio je instruktor Međunarodne rafting federacije Aleksandar Pastir.

Ova obuka podigla je na još veću razinu znanje i vještine pripadnika Postrojbe za specijalnu podršku, a specijalci SIPA- nastavit će usvajati nova znanja i usavršavati se kako bi mogli uspješno odgovoriti svim sigurnosnim izazovima, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close