Španjolci mogu odahnuti

Španjolske medicinske službe: Nigerijac ipak nije zaražen ebolom

Vijesti / Flash | 18. 08. 2014. u 10:02 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Negativni su rezultati testova provedenih na osobi za koju se sumnjalo da se zarazila virusom ebole, objavile su u nedjelju španjolske medicinske službe.

Pacijent, navodno nigerijski državljanin, bio je u izolaciji u specijalnoj bolnici Saint-Jean u Alicanteu, na jugu Španjolske jer se strahovalo da je zaražen virusom hemoragijske groznice koja je ove godine već odnijela više od tisuću života, piše Hina.

Zdravstvene vlasti u Valenciji objavile su u priopćenju da su se analizirani uzorci pokazali negativnima na nazočnost virusa ebole.

U Španjolskoj su postojali i drugi sumnjivi slučajevi od početka epidemije ebole, ali u toj zemlji niti jedan nije potvrđen.

U srijedu je više stotina ljudi u Madridu odalo počast španjolskom svećeniku Miguelu Pajaresu, prvoj europskoj žrtvi epidemije.

Pajares (75) je bio misionar koji je radio za jednu nevladinu organizaciju u Liberiji, a vraćen je u domovinu nekoliko dana ranije i liječen američkim eksperimentalnim lijekom koji je pozitivno djelovao na dvoje Amerikanaca.

Tijelo svećenika koji se zarazio virusom u Liberiji kremirano je bez obdukcije, a njegova je soba dezinficirana.

Prema posljednjim brojkama WHO-a od 13. kolovoza virus je usmrtio 1.145 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close