Španjolska će uhititi sve gradonačelnike koji budu pomagali katalonski referendum
Kazneno procesuiranje
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 17:35
IZVOR: Fena
AUTOR: Z.D.
Katalonija Grafit
0

Tužitelji su naredili svim gradonačelnicima koji su obećali pomoć u organizaciji da se jave na saslušanje, a ako to ne učine bit će uhićeni, navodi AFP.

Španjolski tužitelji naredili su danas kazneno procesuiranje katalonskih gradonačelnika koji budu sudjelovali u organizaciji referenduma o nezavisnosti, koji je proglašen neustavnim i nezakonitim, javlja AFP.

Oni su zaprijetili da će uhititi svakog gradonačelnika koji se ne povinuje odluci ustavnog suda koji je zabranio održavanje referenduma zakazanog na 1. listopad.

Tužitelji su naredili svim gradonačelnicima koji su obećali pomoć u organizaciji da se jave na saslušanje, a ako to ne učine bit će uhićeni, navodi AFP.

Katalonski pokret za nezavisnost je zatražio od 948 bogatih gradonačelnika u ovom sjeveroistočnom regionu da pomognu u organizaciji, a do sada je 700 čelnika uglavnom manjih općina dalo suglasnost.

No, ova je odluka došla dan nakon što je policiji naređeno da zaplijeni glasačke kutije, glasačke listiće i sve što je spremano za nelegalni referendum.

Također, optužnica je podignuta i protiv predsjednika katalonske vlade Carlesa Puigdemonta za zloupotrebu položaja. Prijeti mu kazna zatvora do osam godina.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.