Jeftin politički pokušaj

SNSD nezadovoljan radom SIP-a

Vijesti / Flash | 08. 10. 2014. u 17:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez neovisnih socijaldemokrata je nezadovoljan radom Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, koja se nije oglasila povodom "lažnog predstavljanja Mladena Ivanića, kao kandidata Saveza za promjene i pored osporavanja njegove kandidature od strane Srpske napredne stranke, koja je uz SDS jedini politički subjekt koji čini taj savez'', priopćeno je iz ove stranke.

''SIP je ostao nijem i na fiktivne kandidature vozača i tjelohranitelja jednog predsjedničkog kandidata, koji je sam potvrdio da su te kandidature podnesene u svrhu osiguranja većeg broja članova biračkih odbora'', stoji u priopćenju SNSD-a.

Kako dodaju "isključivanje Slavka Vučurevića iz izbornog procesa je dobra odluka, jer će barem na kratko rasteretiti kampanju uvreda i poziva na linč, koje su sastavni dio politike koju provodi ovaj kandidat Partije demokratskog progresa već dvije godine“.

''Pokušaj prebacivanja odgovornosti na SNSD i predsjednika Milorada Dodika jeste jeftin politički pokušaj i dokaz da SDS I PDP stoje iza rječnika uvreda i mržnje i da oni tako zamišljaju normalno društvo'', stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Srpska demokratska stranka (SDS) podnijela je danas prijavu Središnjoj izbornoj komisiji protiv SNSD-a zbog materijala koji, kako je rečeno, u posljednje vrijeme dijele "aktivisti SNSD-a u gradovima širom RS, u kojima se širi jezik mržnje i iznose laži i neistine o kandidatima Saveza za promjene'', rekao je generalni tajnik SDS-a Dragan Ćuzulan.

Kazao je da SDS od SIP-a traži da hitno reagira i da "zaustavi pokušaj da se gnusnim i neosnovanim lažima diskreditiraju kandidati Saveza“.

Navodeći razloge prijave, Ćuzulan je kazao da se, se između ostalog, pod naslovom “Rušitelji RS“ kandidati Saveza vrijeđaju na osobnoj osnovi, javlja Fena.

Ističe da je "ovakvo djelovanje aktivista SNSD-a praćeno dodatnim provokacijama i uvredama o čemu postoje prijave i dokazi“.

''Mi smo danas podnijeli još jednu prijavu Općinskoj izbornoj komisiji Gradiška i CIK-u BiH u kojoj se navodi da je u noći između utorka i srijede grupa aktivista SNSD-a, u vidno alkoholiziranom stanju, pocijepala plakate SDS i na njihovo mjesto nalijepila plakate SNSD-a. Nakon toga su fizički nasrnuli na aktiviste SDS-a'', kazao je Ćuzulan, prenosi Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close