Na behar...

Snijeg zabijelio Balkan

Vijesti / Flash | 15. 04. 2014. u 06:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog snijega, koji od noćas pada, otežano je prometovanje u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Iz BIHAMK-a posebno upozoravaju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje ugaženog snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Izdvajaju se planinski prevoji: Koprivnica (Bugojno-Kupres), Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), Ivan (Sarajevo-Konjic) i Romanija (Sarajevo-Rogatica).

U ostalim dijelovima BiH kolovoz je mokar i klizav, pa se upozorava na vozače da voze maksimalno oprezno i da obvezno drže odstojanje između vozila.

Iako je zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u BiH na snazi još danas, apelira se na vozače da, u ovisno o vremenskoj situaciji, na put ne kreću bez zimske opreme.

Prognoze kažu kako će u našoj zemlji danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim područjima. Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature, u središnjim i istočnim područjima iznosit će od 3 do 9 stupnjeva, a u ostatku zemlje od 8 do 14 stupnjeva.

I iz našeg susjedstva dolaze vijesti o snijegu. Tako je Republički hidrometeorološki zavod Srbije izvijesti o kako snijeg umjerenog intenziteta pada na Zlatiboru, a slab snijeg pada u Sjenici i na Kopaoniku gdje je pak sinoć zabilježen i potres.

Snijeg je pao i u Hrvatskoj. Na Biokovu se temperatura spustila na minus tri Celzijeva, a na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri visina snijega je šest do sedam centimetara.

Kopirati
Drag cursor here to close