MUP HNŽ

Službeno izvješće policije o izgredima Stocu: Sve je počelo u 14:55

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 10:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema službenim informacijama MUP-a Hercegovačko neretvanske županije, 2. listopada, tijekom izbornog dana, na području Županije problemi i incidenti registrirani su na biralištima u Stocu i Rumbocima u općini Prozor-Rama.

Prvi manji incident u općini Stolac dogodio se oko 11:15 sati kada je predsjednik biračkog odbora u Kruševu policiji prijavio da je Adnan B. iz Stoca, zbog nemogućnosti glasanja zbog isteka osobne iskaznice, sa stola pobacao glasački materijal i udaljio se s mjesta događaja.

Kada su u pitanju incidenti zbog kojih je došlo do prekida izbornog procesa u Stocu, sve je počelo u 14:55 sati kada je Policijskoj postaji Stolac policijski službenik osiguranja bivše zgrade Općinskog suda, gdje je smješteno Općinsko izborno povjerenstvo (OIP), prijavio da su u prostorijama OIP-a Salmir K. i Ahmed Lj. fizički napali predsjednika Povjerenstva Ivana Perića, pri čemu je Perić zadobio tjelesne ozljede, priopćeno je iz županijskog MUP-a.

Nakon napada, Salmir K. i Ahmed Lj. udaljili su se u nepoznatom smjeru, a ispred OIP-a došla je veća skupina građana bošnjačke nacionalnosti. Oni su razvalila ulazna vrata, ušli i demolirali prostorije OIP-a.

Oko 15:05 sati Policijskoj postaji Stolac policijski službenici osiguranja birališta Podgrad II prijavili su da su Salmir K. i Demir M. fizički napali člana biračkog odbora Maria Raguža.

Oko 15:25 sati Policijskoj postoji Stolac policijski službenik s birališta Pušište prijavio je kako je Salko B. iznio glasački materijal, isti unio u svoje vozilo te se udaljio u smjeru Stoca.

Sljedećih sat vremena sličan scenarij ponovio se i na biralištima u Osnovnoj školi Stolac, Dječjem vrtiću, Radimlji, Radimlji II i Vatrogasnom.
O svim tim događajima upoznata je krim. policija i nadležni tužitelj te je izvršen očevid.

U nedjelju se incident dogodio i na biralištu u Rumbocima, općina Prozor-Rama, gdje je došlo do tučnjave između Zdravka K. (1969.) i Mije B. (1985.), oba iz mjesta Rumboci.

Protiv sudionika tog incidenta bit će podnesene prekršajne prijave, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close