Oduzimanje

Službenici UNO u autobusu pronašli steroide i 10 000 tableta; Na pijaci oduzet duhan

Vijesti / Flash | 28. 11. 2014. u 15:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje u suradnji sa službenicima Granične policije oduzeli su 10.000 komada tableta i 32 ampule raznih steroida, koje su pronađene u autobusu koji je prometovao na relaciji Zrenjanin – Banja Luka. Na Gradskoj pijaci u Gračanici i Zelenoj pijaci u Klokotnici službenici UNO uz podršku MUP-a Tuzlanske županije oduzeli su 931 paklicu cigareta i 23 kilograma rezanog duhana za motanje i pušenje.

U večenjim satima 27.11.2014. godine u mjestu Dragaljevac službenici UNO i Granične policije zaustavili su autobus firme 'BIG-TOURS' Banja Luka, koji je prometovao na liniji Zrenjanin - Banja Luka. Prilikom pregleda pomenutog autobusa na galeriji i iza vozačevog sjedišta pronađena je određena količina lijekova – steroida (10.000 komada tableta i 32 ampule).

Imajući u vidu da se radi o robi koja je zabranjena za prometovanje, pa samim tim i za uvoz u Bosnu i Hercegovinu o pronalasku robe obaviješten je dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, po čijim instrukcijama je predmetna roba i oduzeta. Protiv izvršitelja UNO će podnijeti izvještaj o počinjenom kaznenom djelu iz člana 214. stav 2. Kaznenog zakona BiH.

Na Gradskoj pijaci u Gračanici i Zelenoj pijaci u Klokotnici (Doboj Istok), služebenici UNO uz podršku MUP-a Tuzlanske županije oduzeli su 931 paklicu cigareta i 23 kilogarama duhana za motanje i pušenje. Radilo se o duhanu i duhanskim prerađevinama koji su se prodavali 'na crno', tj. nisu bili obilježeni na zakonski propisan način uz važeće akcizne markice.

Protiv osoba koje su na nezakonit način stavila u promet predmetne duhanske proizvode nadležnom Sudu, shodno Zakonu o akcizama u BiH, podnijeti su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka. Ovo je samo jedna od akcija na suzbijanju nelegalne prodaje duhana i duhanskih prerađevina koje su izvedene ili će biti izvedene na tržnicama širom BiH, navedeno je iz Službe za informiranje UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close