Tri lokacije

Službenici SIPA-e oduzeli više od jedne tone duhana

Vijesti / Crna Kronika | 24. 05. 2017. u 15:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u srijedu rano ujutro u sklopu operativne akcije 'List III', izvršili pretrese na tri lokacije na području Obudovca, općina Šamac.

Pretresi stambenih i pomoćnih prostorija i pokretnih stvari osumnjičenih osoba izvršeni su u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine i uz pomoć policijskih sužbenika MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenim osobam se stavlja na teret da su se tijekom 2015., 2016. i 2017. godine bavili nezakonitom trgovinom, preradom i distribucijom duhana i duhanskih proizvoda, na način da su nabavljali duhan u listu, zatim takav duhan nezakonito rezali i stavljali u promet suprotno Zakonu o duhanu BiH, bez obilježavanja istih akciznim markicama i bez plaćanja akcize na duhan.

Tijekom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 320 kg sječenog duhana, 320 kg stripsa (tvornički obrađenog duhana), 980 kg duhana u listu, 180 kg korijena duhana, tri stroja za rezanje duhana, tri telefona i sim kartice koje koriste osumnjičeni. Oduzeti predmeti će poslužiti kao dokaz u dokumentiranju kaznenih djela za koja se terete osumnjičeni, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close