Autorska prava

Službenici SIPA-e dva dana pretresali knjižaru

Vijesti / Crna Kronika | 30. 04. 2014. u 14:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici SIPA-e tijekom pretresa na dvije lokacije na području Tuzle pronašli su 1.693 knjige različitih autora koje su bez odobrenja autora ili drugog nositelja autorskog prava tiskane i distribuirane na području BiH, kao i veći broj autorskih i prevoditeljskih ugovora, te različitu financijsku dokumentaciju.

Pretresi su izvršeni u utorak i srijedu po naredbama Suda i Tužiteljstva BiH u akciji kodnog naziva "Dječija knjiga" zbog osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava, priopćeno je iz SIPA-e.

U akciji je pretresena knjižara i skladišni prostor koji koristi ista pravna osoba, a pronađene knjige, autorski i prevoditeljski ugovori, te financijska dokumentacija (kartice prometa, fakture i drugo), oduzeti su.

SIPA će Sudu BiH i Tužiteljstvu BiH u najkraćem roku dostaviti izvještaj o realizaciji naredbe Suda BiH, a protiv odgovorne osobe, vlasnika poslovnog objekta, Tužiteljstvu BiH podnesen je izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close