u tri navrata

Službenica iz Ministarstva ukrala 24.000 KM

Vijesti / Crna Kronika | 30. 03. 2015. u 13:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Aide Džihanić, rođene 11. Kolovoza 1968. godine u Sarajevu, nastanjene u Sarajevu, državljanke BiH.

Optužena se tereti da je kao zaposlenica Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, na radnom mjestu referent specijalista za računovodstvene poslove u Odsjeku za financijsko-materijalne poslove, prisvojila novac koji joj je povjeren u službi u iznosu od 24.000 KM, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Tereti se da je u tri navrata, tijekom 2014. godine, u svojstvu referenta specijaliste za računovodstvene poslove, u banci realizirala čekove a da kroz blagajnički dnevnik nije evidentirala ulaz gotovine po navedenim čekovima, te na taj način novac zadržala za sebe.

Time je optužena pribavila imovinsku korist u iznosu od 24.000 KM, te oštetila proračun BiH.

Optužena se tereti da je počinila produženo kazneno djelo Pronevjera u službi iz člana 221. stav 1. Kaznenog zakona BiH, u vezi sa članom 54. istog Zakona. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close