Zvizdić

Službe za registraciju i profiliranje izbjeglica spremne

Vijesti / Flash | 11. 09. 2015. u 11:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Procjene naših službi govore da BiH nije u fokusu tako velikog zanimanja izbjeglica koje dolaze na teritoriju zapadnog Balkana'', kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić na press-konferenciji nakon sastanka s predstavnicima Tužiteljstva BiH i svih policijskih i sigurnosnih agencija u vezi sa sigurnosnim aspektom moguće izbjegličke krize ili dolaska izbjeglica na području BiH.

Po njegovim riječima, njihov dominantni cilj i dalje ostaje Europska unija, ali „postoji opasnost da dio ruta krene i kroz BiH s obzirom na činjenicu da Mađarska, pa i Bugarska, vjerojatno i Rumunija prave i završavaju zidove kojim onemogućavaju prolazak izbjeglica kroz njihovo područje“.

Što se tiče sigurnosnog aspekta, Zvizdić je kazao da će „naše službe biti spremne za registraciju i profiliranje svake osobe koja dođe na području BiH sa sigurnosnog aspekta“.

''To nam je izuzetno važno. Ne želimo biti unutar bilo kakvog sigurnosnoga rizika na maršruti kretanja samih izbjeglica. Naše službe, kao što je državna Granična služba, Služba za strance, Ministarstvo sigurnosti, naše sigurnosne agencije SIPA, OSA i Tužiteljstva su spremni da se izvrši adekvatna registracija i da kretanja i boravak takvih ljudi budu u potpunosti kontrolirani s aspekta pune sigurnosti za sve građane i za državu BiH'', kazao je Zvizdić.

Kopirati
Drag cursor here to close