Oštećenje države

Slučaj Lijanovići: SIPA ponovno u Širokom Brijegu

Vijesti / Flash | 20. 09. 2014. u 13:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nastavili su danas istragu u Širokom Brijegu protiv braće Lijanović i njima bliskih osoba koje se sumnjiče za više kaznenih djela kojim su oštetili državu za više od 5,5 milijuna eura.

"SIPA je po naredbi Suda i Tužiteljstva BiH jutros na području Širokog Brijega vršila pretres jednog objekta u okviru predmeta kodnog naziva 'Brend'", potvrdila je za Agenciju Fena glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić dodajući da ne raspolaže drugim informacijama o toj akciji.

Podsjetit ćemo da su službenici SIPA-e prije deset dana izvršili pretres obiteljskih kuća i drugih objekata obitelji Ivanković Lijanović, te je tom prilikom privedeno više osoba od koji su i braća Jerko i Mladen.

Odvjetnik Nada Dalipagić, koja zastupa više osumnjičenih, potvrdila je da su policijski službenici izvršili pretres u prostorijama trgovinskog poduzeća "Diona" u Širokom Brijegu.

Drugi odvjetnik Davor Martinović naveo je da je Sud BiH odbio zahtjev obrane da se trojica braće Lijanović - Jerko, Jozo i Slavo, te još četiri stranačke i poslovne bliske osobe puste da se brane sa slobode, prenose mediji. Njima je ranije određen tridsetodnevni pritvor u kojemu će ostati do 10. listopada, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close