Nije obuhvaćen istragom

Slučaj Keljmendi: Radočnčić čist k'o suza

Vijesti / Flash | 19. 12. 2014. u 18:35 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fahrudin Radončić nije optuženi u predmetu "Naser Keljmendi", protiv njega nije podignuta optužnica niti istraga, ni na Kosovu ni u BiH, objavio je međunarodni sudac EULEX-a pri Osnovnom sudu u Prištini ističući da "ni na koji način nije obuhvaćen istragom protiv Keljmendija".

Ova odluka je, nakon ročišta održanog 2. prosinca, donesena jučer po zahtjevu Fahrudina Radončića, odnosno odvjetničkog tima koji predvodi poznati britanski odvjetnik John Jones, prenose Nezavisne novine.

Sud je također odlučio da predstavlja kršenje njegovih prava to što je "ime Fahrudina Radončića uvršteno u optužnicu protiv Nasera Keljmendija bez obzira na činjenicu da nikakva kaznena istraga nije bila pokrenuta protiv njega", da niti u jednom stadiju tijekom istrage on nije saslušan, te da se "ne vode nikakvi odvojeni kazneni postupci protiv njega u Bosni i Hercegovini iako su dužnosnici iz te zemlje aktivno sudjelovali u istražnim radnjama provedenim od strane Specijalnog tužiteljstva Republike Kosovo".

Međunarodni sudac je naglasio i da je prekršeno pravilo pretpostavke nevinosti zbog davanja inkriminišućih izjava pojedinih javnih dužnosnika prije nego što je nekome dokazana bilo kakva krivnja u skladu sa zakonom, javljaju agencije.

Sud je stoga naložio pravnu mjeru nespominjanja, usmenog ili pismenog, imena osoba protiv kojih nije podignuta optužnica, uključujući Fahrudina Radončića, u predmetu koji se pred tim sudom vodi protiv Nasera Keljmendija, priopćio je pres-centar SBB-a.

Kopirati
Drag cursor here to close