Tko je ubio Janka?

Slovenska policija riješila misteriozno ubojstvo znanstvenika?

Vijesti / Crna Kronika | 22. 12. 2014. u 14:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenska policija uhitila je osobu za koju se sumnja da je odgovorna za prošlotjedno ubojstvo Janka Jamnika, uglednog fizičara i direktora Kemijskog instituta u Ljubljani, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji, a policija to za sada nije potvrdila.

"Istraga se intenzivno odvija i to je sve što u sadašnjem trenutku mogu reći", kazao je glasnogovornik policije Drago Menegalija, komentirajući informaciju koju je prvi objavio ljubljanski dnevni list "Dnevnik" na svom portalu.

Pozivajući se na neslužbene izvore, list je naveo da je policija kao osumnjičenog za ubojstvo privela muškarca, navodno nekadašnjeg zaposlenika Kemijskog instituta.

Na 50-godišnjeg Jamnika, doktora fizike koji je niz godina svoje znanstvene karijere proveo u inozemstvu, pucano je u utorak na večer, na mračnom parkiralištu ispred jednog lokala u Ljubljani, u trenutku kad se je želio pridružiti kolegama koji su se u lokalu okupili na božićnom domjenku.

Ustrijeljen je sa dva metka u glavu, te je dva dana kasnije umro.

Mediji su najprije javljali da policija "tapka u mraku" i da je možda riječ o naručenom ubojstvu koje će biti teško razriješiti.

No, zadnja dva dana stizale su neslužbene informacije da istraga "zatvara krug" u traganju za motivima i ubojicom, te da se je koncentrirala na sadašnje i nekadašnje službenike ustanove koju je Jamnik vodio od 2008. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close