Štit Eufrata

Slobodna vojska Sirije došla do centra Jarablusa

Vijesti / Svijet | 25. 08. 2016. u 11:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici opozicijske Slobodne vojske Sirije (OSO) u akciji protiv terorističke organizacije ISIL, došli su do centra Jarablusa, na granici Turske i Sirije, javlja Anadolija.

Prema vojnim izvorima, u tijeku je akcija "Štit Eufrata", koju su Turske oružane snage (TSK) pokrenule jutros s ciljem neutralizacije terorističkih elemenata ISIL-a na sjeveru Sirije. Na teritorij Sirije ušli su i turski tenkovi.

Pripadnici Slobodne vojske Sirije u okviru ove akcije zauzeli su selo Keklice koje je od turske granice sa Sirijom udaljeno oko tri kilometra. Nakon toga uslijedilo je napredovanje sve do centra Jarablusa.

U tijeku su sukobi pripadnika OSO-a i ISIS-a. Položaje ISIL-a napadaju sa artiljerijom iz pograničnih područja kao i iz zraka.

Turske oružane snage su akcije započele oko četiri sata iza ponoći po lokalnom vremenu, a cilj je očistiti granicu od terorističkih elemenata i povećati sigurnost u pograničnom pojasu.

Plan akcije je da se istodobno podrži obrana teritorijalne cjelovitosti i suvereniteta susjedne Sirije u kojoj sve više teritorije kontroliraju upravo teroristi ISIL-a.

Aktivna borba Turskih oružanih snaga protiv ISIL-a važan je doprinos i borbi koju protiv istog, globalnog neprijatelja, vodi i međunarodna koalicija.

Kopirati
Drag cursor here to close