Napad

Slavo Kukić prepoznao napadača i istragu nazvao igrokazom

Vijesti / Flash | 26. 06. 2014. u 11:18 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Slavo Kukić prepoznao je svojeg napadača u osobi Mario Sušac'', potvrdio je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

Dodao je kako je policijski izvještaj o ovome predan nadležnom tužiteljstvu zajedno s dokazima, a napadač je pušten na slobodu jer tužiteljstvo smatra kako nema potrebe za određivanjem pritvora.

Sveučilišni profesor i akademik Slavo Kukić obraćajući se medijima nakon prepoznavanja je rekao kako je čovjek kojega je prepoznao i koji je ''došao da ga na radnom mjestu ubije'' najmanje važan.

''Važni su oni koji stoje iza ovoga napada i koji su napad naručili'', rekao je Kukić i dodao kako smatra da je cijela situacija oko istrage igrokaz.

Očito je, smatra Kukić, da su za puštanje njegova napadača najodgovorniji ljudi iz policije i tužiteljstva.

No, dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, Mirko Miličević, rekao je za Bljesak.info kako nije bilo osnove za zadržavanje Sušca u pritvoru.

''Sud odlučuje o pritvoru. Nije bilo zakonske osnove da se on zadrži u pritvoru'', rekao je Miličević.

Kukić je okupljenim medijima rekao kako ima informacije da je napadač i suvlasnik jedne zaštitarske tvrtke čiji je pak vlasnik savjetnik ministra unutarnjih poslova HNŽ-a.

No, ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda je kazao za Dnevni list da je policija brzo i učinkovito uradila svoj posao i rasvijetlila slučaj.

"Time smo zatvorili usta onima iz Sarajeva koji kažu kako se ne može vjerovati policiji MUP-a HNŽ-a", rekao je ministar Bevanda za Dnevni list i izrazio je žaljenje zbog napada na Kukića.

Inače, Sušac je navodno izjavio kako je Kukića napao zbog neslaganja s njegovim pisanjem.

Policiji se predao nakon što je njegov sin priveden, pa pušten. Naime, napadnuti sveučilišni profesor policiji je predao ključeve automobila koji su napadaču ispali za vrijeme naguravanja. Pokazalo se kako se napadač Sušac do Ekonomskog fakulteta dovezao sinovim automobilom te kako Sušac mlađi nema veze s napadom.

Kopirati
Drag cursor here to close