Zločini u Konjicu

'Slavni Sude, nisam kriv'

Vijesti / Flash | 23. 10. 2014. u 14:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ramo Žilić i Esad Gakić negirali su krivicu pred Sudom BiH za zločine nad civilima na području Konjica počinjene tijekom 1993. i 1994. godine. "Slavni Sude, nisam kriv", kazao je Žilić, a poslije njega je i Gakić negirao krivicu.

Oni su optuženi da su, kao bivši pripadnici Armije BiH (ABiH), nečovječno postupali sa civilima hrvatske i srpske nacionalnosti koji su bili zatvoreni u prostorijama Osnovne škole 'Musala' u Konjicu.

Tužiteljstvo BiH tereti Žilića i Gakića da su 1993. i 1994. godine nečovječno postupali prema zatvorenim civilima, nanoseći im velike patnje i povrede fizičkog integriteta, kao i povrede osobnog dostojanstva.

Šaban Maksumić, sudija za prethodno saslušanje, kazao je da je Tužiteljstvo BiH predložilo da se ovaj predmet proslijedi na daljnje postupanje u Županijski sud u Mostaru. Obrana obojice optuženih su obavijestili Sud BiH da se slažu sa ovim prijedlogom.

Ukoliko Sud BiH prihvati prijedlog, postupak će se voditi pred Županijskim sudom u Mostaru, ako ne prihvati, suđenje će početi u zakonskom roku, navodi BIRN.

Kopirati
Drag cursor here to close