Vučić stari-novi premijer

Skupština Srbije izglasala novi saziv Vlade; Vučić novi-stari premijer

Vijesti / Flash | 11. 08. 2016. u 17:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna skupština Srbije, na sjednici koja je počela u utorak u 14 sati, izglasala je novi saziv Vlade Srbije, tako što je za premijera Aleksandra Vučića i ministre koje je predložio, od 225 prisutnih zastupnika, za je glasovalo 163, a protiv je bilo 62, javlja Agencija Anadolija.

Tijekom prvog dana sjednice, mandatar Vučić šest sati izlagao je ekspoze, dok su drugog dana šefovi zastupničkih grupa iznosili svoja mišljenja o programu buduće Vlade. Trećeg dana održana je rasprava zastupnika, koja je trajala sedam sati, nakon čega je uslijedilo glasanje prozivkom.

Slijedi polaganje zakletve ministara i premijera Vučića, čemu će nazočiti i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, a mandat nove Vlade počinje od trenutka kada zakletva bude položena.

Novu Vladu na mjestu predsjednika predvodit će Aleksandar Vučić. Prvi potpredsjednik Vlade i ministar vanjsih poslova je Ivica Dačić, potpredsjednik i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednica i ministarica građevine Zorana Mihajlović, a potpredsjednik i ministar trgovine je Rasim Ljajić.

Ministarstvo financija predvodit će Dušan Vujović, Ministarstvo gospodarstva Goran Knežević, Ministarstvo poljoprivrede Branislav Nedimović, Ministarstvo rudarstva Aleksandar Antić.

Ministrica pravde je Nela Kuburović, ministrica državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, ministar obrane Zoran Đorđević, ministar prosvjete Mladen Šarčević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar rada Aleksandar Vulin, ministar mladih i sporta Vanja Udovičić, a ministar kulture i informiranja Vladan Vukosavljević.

U novoj Vladi nalazi se i tri ministra bez portfelja, Jadranka Joksimović, Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić.

Kopirati
Drag cursor here to close