Pronađena 4kg kokaina

Skandal u Vatikanu: U diplomatskom vozilu pronađen kokain

Vijesti / Flash | 17. 09. 2014. u 07:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatikan se u utorak suočio s pravim skandalom nakon što je u automobilu s diplomatskim registracijama Vatikana pronađeno četiri kilograma kokaina, javlja britanski Telegraph.

Automobil je zaustavljen i pretražen u Francuskoj.

Automobil je pripadao argentinskom kardinalu Jorgeu Mariji Mejii, radi se o kardinalu koji ima 91 godinu te je u mirovinu otišao prije 11 godina.

Kardinal je automobil povjerio dvojici Talijana, u dobi od 30 i 41 godine, navodno su automobil dobili na korištenje od privatnog tajnika kardinala kako bi obavili neke "rutinske djelatnosti".

Umjesto toga odvezli su se u Španjolsku, gdje su navodno kupili kokain te se uputili prema Francuskoj, gdje su naposljetku zaustavljeni i privedeni.

Talijani su uhićeni i pred sudom u Francuskoj će odgovaratzi na temelju optužni za krijumčarenje droge.

''Kardinal Meja nije dobro, i očito nema nikakve veze s tim'', rekao je Federico Lombardi, glasnogovornik Vatikana, sada je na policiji da dovrši istragu.

Papa Franjo često je upozoraao na opasnosti od uzimanja droge, u lipnju je ovisnost nazvao 'zlo'.On se čvrsto protivi legalizaciji ikakvih droga, unatoč potezima u mnogim zemljama na Zapadu.

Kopirati
Drag cursor here to close