Video

Skandal: Ruski glumac snimljen kako puca na aerodromu u Donjecku

Vijesti / Svijet | 31. 10. 2014. u 12:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan ruski glumac izazvao je polemiku u Rusiji i Ukrajini kad se pojavio na video snimku snimljenom na aerodromu u Donjecku, na liniji fronta, kako puca iz teškog mitraljeza pored separatista, s kacigom na glavi na kojoj piše "Press".

Mihail Porečenkov, slavni kazališni, televizijski i filmski glumac, pojavio se na videu uz pobunjene borce na aerodromu u Donjecku oko kojeg se vojska i pobunjenici bore već mjesecima granatama i artiljerijom.

Sa zaštitnim prslukom i kacigom na kojoj piše "Presse", nasmijani glumac puca iz teškog mitraljeza najvjerojatnije na ukrajinske položaje, vidi se na snimcima koje je objavila separatistička televizija NovorossiaTV.com.

Snimci glumca koji uživa u ratnom turizmu izazvali su srdžbu ruskih i stranih novinara koji su platili teški danak u Ukrajini. Sedam novinara, među kojima je i pet ruskih, izgubili su život na istoku Ukrajine otkako je počeo oružani sukob u aprilu.

Vlasti u Kijevu su priopćile da će pokrenuti sudski postupak protiv glumca.
''Ukrajinski istražitelji su uvjereni da će Interpol aktivno podržati njihovu istragu i da Porečenkov neće moći izaći iz Rusije a da ne bude uhapšen i izručen Ukrajini'', napisao je ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov na Facebooku.

Ruski glumac je, braneći se, kazao da "nije vidio" oznake "Presse" na prsluku i kacigi.

Kopirati
Drag cursor here to close