Olujno nevrijeme

Sjevernu Bosnu pogodilo nevrijeme, 7 osoba ozlijeđeno

Vijesti / Flash | 30. 07. 2012. u 09:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olujno nevrijeme koje je jučer popodne pogodilo Bijeljinu i Petrovo izazvalo je havarije na elektromreži i oštećenja krovova kuća i drugih objekata. Iz "Elektrodistribucije Bijeljina" je potvrđeno da više od 70 posto područja te općine nema struje, a ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Uprava Civilne zaštite RS-a podsjeća da je jučer oko 17 sati područje općine Bijeljina zahvatilo nevrijeme praćeno kišom i olujnim vjetrom uzrokujući kvarove na trafostanicama, štenderima i obarajući stubove dalekovoda na području općine, te prekid isporuke električne energije u pojedinim dijelovima grada i okoline.

U Mjesnoj zajednici Amajlije jedna kuća se urušila, a osoba koja je u njoj boravila na vrijeme je sklonjena kod susjeda. Medicinsku pomoć zatražilo je sedam osoba zbog lakših ozljeda, dok je u gradu bilo dosta porušenih stabala i drugog materijala na ulicama i nogostupima, a ekipe OJDP "Grad" rade na uklanjanju polomljenih stabala i grana s puteva i nogostupa.

I općinu Petrovo je olujno nevrijeme zahvatilo jučer oko 15:30 sati, a bilo je i grada srednjeg intenziteta. U Mjesnoj zajednici Sočkovac vjetar je oborio drvo koje je u manjoj mjeri oštetilo pomoćni drveni objekt koji se nalazi u sklopu crkvenog kompleksa.

Nevrijeme je i u Petrovu obaralo drveće i skidalo dijelove crijepa sa stambenih i pomoćnih objekata. Protugradna preventiva Republike Srpske djelovala na potezu od Petrova preko Brčkog do Bijeljine i ispalila 78 raketa. Procjena štete bit će izvršena u narednom razdoblju.

Kopirati
Drag cursor here to close