Napad na tamnopute

Sjeverna Karolina: Policajac s leđa ubio crnca

Vijesti / Crna Kronika | 08. 04. 2015. u 06:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policajac iz Sjeverne Karoline, u gradu Sjeverni Charlston je ispalio čak osma hitaca u smjeru tamnoputog muškarca Waltera Scotta, da bi ga potom vezao lisicama, iako je već bio mrtav.

Ovaj događaj između policajca Michael Slagera (33) i Scotta dogodio se u subotu ujutro. Slager je zaustavio Scotta, međutim ovaj je pokušao bježati, a policajac je za njim ispalio osam hitaca.

Pet metaka je Scotta pogodilo u leđa. Nakon što je mrtav pao na tlo, Slager ga je vezao lisicama. Policajac Slager je uhićen, pritvoren i tereti se za ubojstvo.

Ubojstvo se dogodilo u vrijeme rastućih nemira protiv policijske uporabe sile, dijelom i protiv crnaca, kada je čitava nacija ustala protiv brutalnosti policijskih službenika i ubojstva Michaela Browna u Fergusonu prošlog ljeta.

Prijatelj koji je blizak obitelji ubijenog Scotta rekao je da je vjerojatno policajac mislio da će mu Scott pobjeći, a onda je samo zapucao više puta u smjeru leđa, sada ubijenog, crnca.

Kako navode mediji, Scott (50) je bivši pripadnik obalske straže, dok je Slager već prije bio optuživan za ubojstvo i služio je zatvorsku kaznu.

Gradonačelnik Sjevernog Charlestona, Keith Summey je na press konferenciji rekao: "Kada niste u pravu, onda niste u pravu. Kada donesete lošu odluku, ne marite je li pred vama štit ili građanin, a morate živjeti s tom donesenom odlukom".

Prema izjavi na sudu, Slager je rekao da je Scott otuđio od njega 'malu torbicu'. Slager je dodao i da je pucao u Scotta zbog toga jer je osjetio prijetnju od njega. Inače, Slager se tereti za ubojstvo, a odvjetnik koji ga je zastupao na sudu, više ga ne zastupa, navode mediji.

Obiteljski odvjetnik je rekao kako je očevid, a i video pokazao kako je Slager 'ležerno' oduzeo Scottov život i tu ne bi trebalo biti posebne rasprave.

Kopirati
Drag cursor here to close