Pretresi

Sjever Bosne: Uhićeno devet osoba, oduzeto 320 kg duhana, 8 kg marihuane...

Vijesti / Crna Kronika | 02. 10. 2015. u 12:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devet osoba uhićeno je u policijskoj akciji "Svilaj" na području Pelagićeva, Šamca, Broda i Orašja tijekom koje je oduzeto osam kilograma marihuane i 320 kilograma duhana, priopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

U akciji, izvedenoj jučer u suradnji sa MUP-om Federacije BiH, sedam osoba uhićeno je zbog sumnje da su počinili kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i promet droga', a dvije zbog sumnje da su počinili kazneno djelo 'Nedozvoljena trgovina'.

Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga uhićene su osobe čiji su inicijali M.S. i N.S. iz Šamca, R.Z., D.V. i M.D. iz Broda, M.S. iz Pelagićeva i H.B. iz Orašja, dok su osobe čiji su inicijali G.P. iz Broda i B.Z. iz Šamca uhićena zbog nedozvoljene trgovine.

Ove osobe osumnjičene su da su kao organizirana grupa nabavljali i putem svojih suradnika stavljali u promet drogu na području općina Šamac, Brod i Orašje, piše Srna.

Na osnovu prethodno prikupljenih saznanja da se određene osobe bave preradom i prodajom droga i po naredbi Okružnog suda Doboj izvršeni su pretresi na 13 lokacija, od kojih je 11 na području općina Pelagićevo, Šamac i Brod i dvije na području općine Orašje.

Tijekom akcije pronađeno je i oduzeto osam kilograma zelene biljne materije koja po svojim morfološkim osobinama odgovara marihuani, 17 stabljika indijske konoplje, 72 mililitara kanabisovog ulja, 17 tableta "subohore" iz grupe opijata, vaga za precizno mjerenje sa tragovima amfetamin-speeda, automatska puška sa okvirom, mobilni telefoni i SIM kartice.

Prilikom pretresa na dvije lokacije na području Broda oduzeto je 320 kilograma duhana namijenjenih za prodaju, kao i mašina za sječenje duhana. Nakon izvršene kriminalističke obrade, osobe su zajedno sa izvještajem o počinjenom kaznenom djelu danas predate u nadležnost Okružnom tužiteljstvu Doboj.

Sve aktivnosti provedene su u okviru operativne akcije pod kodnim nazivom "Svilaj", u suradnji sa MUP Federacije BiH, čiji su policijski službenici vršili pretres i uhitili jednu osobu na području općine Orašje, objavila je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close