Iz 2 u 1

Sjednica prekinuta: Kladionice posvađale zastupnike HDZ-a i SDA-a

Vijesti / Flash | 17. 05. 2016. u 14:36 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prekinuta je sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH nakon višesatne pauze te nemogućnosti dogovora o njenom nastavku. HDZ BiH neće podržati zaključak Kluba SDA o izmjenama Zakona o igrama na sreću, potvrdio je Jozo Bagarić.

On je istaknuo kako ovaj potez nije korektan budući da je poznato da Vlada uveliko radi na izmjenama ovog zakonskog rješenja.

Klub zastupnika predvođenih Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) Bosne i Hercegovine ne podržava inicijativu za izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak i Zakona o igrama na sreću, koju je na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH podnio zastupnički klub Stranke demokratske akcije (SDA).

Klub predvođen HDZ-om smatra da u parlamentarnoj proceduri treba sačekati prijedlog Federalne vlade za izmjene Zakona o igrama na sreću. Stoga ne može podržati inicijativu kolega iz SDA, rekao je novinarima predsjedavajući Kluba HDZ-HNS Jozo Bagarić.

Zastupnički klub Stranke demokratske akcije (SDA) inicirao je na sjednici Zastupničkog  doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine obavezu Federalnoj vladi da hitno, a najkasnije u roku od 30 dana, pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi istovremeno izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak i Zakona o igrama na sreću.

Kopirati
Drag cursor here to close