Poruka

Sjećate li se prstenova: Radončić pozvao Erdoana da se makne od Izetbegovića

Vijesti / Flash | 12. 08. 2014. u 06:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Preporučujemo predsjedniku Turske Tajipu Erdoanu, da umjesto jednoj obitelji, prezimena Izetbegović, Turska bude posvećena svim Bošnjacima, ali i cijeloj BiH, sa svim njezinim konstitutivnim narodima i građanima'', rekao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić komentirajući pobjedu Tajipa Erdoana na predsjedničkim izborima u Turskoj.

''Čestitamo Erdoanu, i Turskoj želimo razvoj i prosperitet. Također, očekujemo da će ta prijateljska zemlja promijeniti svoju politiku prema BiH. Umjesto kontroverznih i propalih investicija, tražimo da BiH dobije pošten ekonomski status, a ne da se iz naše, vrlo siromašne zemlje, izvlače ogromni novci preko „Čengiz grupe“, „BH Airlinesa“ itd'', kazao je Radončić.

Uz to, ističe, Erdoanov koncept tzv. konzervativnog Islama, prema rezultatima izbora, gdje je on jedva osvojio više od 50 posto glasova, govori da ta opcija i u jednonacionalnoj Turskoj, s ogromnom populacijom muslimana, nije lako provodiva.

''Uporno imitiranje i pokušaj da se nešto slično uspostavi u BiH, vrlo su štetni po unutarbošnjačke i međunacionalne odnose. Zato SBB odbacuje kolonijalni status koji Bakir Izetbegović želi graditi prema Turskoj, zahtijeva puno međunarodno poštovanje na razini država, a ne režima, te potencira značaj vođenja suverenih politika obje države. To isključuje nastavak navike Turske, čak i da se miješa u predizbornu kampanju unutar BiH'', kazao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Podsjećamo, (Radončićev) je Avaz ranije pisao o aferi prikupljanja novca za BiH tijekom rata aludirajući na to da je obitelj Izetbegović uzimala novac sebi. Tada je sarajevski dnevni list pisao o tajni bosanskih prstenova.

Avaz je, pišući o video kojeg je objavila TV Alfa, pisao kako se ''većina bh. građana, posebno Bošnjaka, prvi put suočila s razmjerama i načinom na koji je jedna obitelj u BiH kontrolirala i prisvojila ovlasti za prikupljanje novca i pomoći širom svijeta namijenjenih svim građanima BiH, a posebno braniteljima''.

Novine navode kako su mediji u Turskoj još za vrijeme agresije na BiH sumnjali da prikupljena sredstva ne završavaju na pravoj adresi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close