OEBS

Situacija se pogoršala: Dačić poziva na prekid vatre u Ukrajini

Vijesti / Svijet | 31. 01. 2015. u 10:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsedavajući OEBS-u, ministar vanjskih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić izrazio je danas žaljenje zbog gubitka života i pozvao na trenutni i hitan prekid vatre na istoku Ukrajine.

"U protekla 24 sata situacija se naglo pogoršala na istoku Ukrajine utičući na nedužne civile. Životi su izgubljeni i mnogi su ozlijeđeni", navodi se u priopćenju OEBS-a.

Dačić je, prenosi Tanjug, ponovio svoje najdublje žaljenje zbog gubitka života i pozvao sve strane da se suzdrže od nasilja i neselektivne upotrebe oružja.

"Moje najdublje žaljenje i sućut idu obiteljima koje su izgubile svoje najbliže i onima koji su ozlijeđeni. Pozivam na trenutni prekid neprijateljstava i punu primenu Protokola iz Minska od 5. rujna 2014. i Memoranduma od 19. rujna 2014.", rekao je Dačić.

Predsjedatelj OEBS-u, također, je ukazao na Deklaraciju koju su usvojili predstavnici 57 država članica te organizacije na sastanku Stalnog vijeća OEBS-a u Beču 20. siječnja 2015, u kojem se poziva na trenutni prekid vatre i punu implementaciju sporazuma iz Minska.

"Aktualni konflikt ne može biti rešen nasiljem, već samo kroz dijalog, koji mora biti obnovljen što prije moguće, kako bi patnje civila bile zaustavljene", dodao je Dačić.

Kopirati
Drag cursor here to close