Svi vatrogasci na terenu

Široki Brijeg: U Kočerinu obranjene kuće, gorjelo i na Krtinama

Vijesti / Flash | 23. 08. 2017. u 15:29 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatrogasci iz Širokog Brijega se bore s požarom koji je izbio u srijedu u Kočerinu. Kako su iz Vatrogasnog društva Široki Brijeg rekli za Bljesak.info ovaj požar je tijekom dana ugrozio obiteljske kuće.

Požar je aktivan i na lokalitetu Krtine. Gori borova šuma, trava te visoko i nisko raslinje, a gori na dijelu nekadašnjeg odlagališta smeća odakle se širi nesnosan smrad.

Jak vjetar otežavao je gašenje požara, no predvečer je prestao puhati te su vatrogasci skoro u potpunosti ugasili požar spriječivši vatrenu liniju da se proširi prema kućama u naselju Brijeg.

Požar je najvjerojatnije podmetnut jer je jučer gorio na istom mjestu te je tada ugašen, no danas je ponovno gorjelo.

Na Kočerinu je požar od podneva pa sve do večernjih sati gasilo šest vatrogasaca s jednom cisternom. Na Krtinama su pak požar gasila dva vatrogasca i jedan mještanin s jednom cisternom, a također su koristili naprtnjače.

Kako javlja s terena reporter portala Bljesak.info, oko 18.30 sati vatra se proširila do lokalne ceste Brijeg - Uzarići koja je nakratko bila zatvorena za promet.

U oba požara gorjelo je na izuzetno teškom terenu, a širokobriješki vatrogasci su nadljudskim naporima i unatoč nedostatku i dotrajalosti opreme uspjeli lokalizirati, a u konačnici i ugasiti požare u predvečer.

Širokobriješki vatrogasci raspolažu s dvije cisterne koje su starije i od nekih vatrogasaca, a veliki problem im je također nedostatak naprtnjača. Nedavno su dobili interventno vozilo pick up, a uskoro bi od Grada Širokog Brijega trebali dobiti novo navalno vozilo.

Kopirati
Drag cursor here to close