Pokušaj ubojstva

Široki Brijeg: Produžen pritvor mladiću koji je izbo nevjestu

Vijesti / Crna Kronika | 24. 07. 2017. u 12:32 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičenom G.S. (26), koji je 24. lipnja u obiteljskoj kući u Širokom Brijegu nožem izbo svoju nevjestu A.S. nanijevši joj teške tjelesne ozljede, produžen je pritvor za još dva mjeseca, potvrđeno je za Bljesak.info iz Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

''Županijski sud u Mostaru, odlučujući po obrazloženom prijedlogu za produženje pritvora ovog tužiteljstva, odlučio je da se osumnjičeniku G.S. (26) osumnjičenom za kazneno djelo 'Ubojstva u pokušaju' iz čl. 166 st. 1 u vezi sa čl. 28 Kaznenog zakona F BiH produži pritvor za još dva mjeseca, koji može trajati najduže do 24. rujna 2017. godine. Pritvor je produžen iz razloga postojanja okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičenik na štetu oštećene ponoviti pokušaj djela koje mu se stavlja na teret ili da će djelo dovršiti'', izjavio je za Bljesak.info viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu Josip Aničić.

Podsjećamo, osumnjičenik G.S. se sumnjiči da je dana 24. lipnja 2017. godine, oko 21.00 sati u Širokom Brijegu, u obiteljskoj kući u kojoj živi sa svojim bratom i njegovom ženom, napao bratovu ženu.

Te večeri oštećena A.S. nalazila se na balkonu, kada je u jednom trenutku s kuhinjskim nožem u ruci ugledala osumnjičenika G.S. koji se kretao prema njoj, pa je dozivajući upomoć pokušala pobjeći, ali ju je osumnjičenik sustigao u kutu balkona, te joj zadao dvije ubodne rane u predjelu trbuha, nanijevši joj na taj način tjelesne ozljede zbog kojih je prevezena u SKB Mostar.

Ranije je za Bljesak.info potvrđeno da osumnjičenog G.S. za ovo kazneno djelo očekuje najmanje pet godina zatvora, a može se izreći i kazna od 10 ili pak više godina zatvora zbog načina počinjena kaznenog djela, tj. da je djelo počinjeno prema srodniku u večernjim satima u obiteljskoj kući u kojoj žive i maloljetna djeca.

Kopirati
Drag cursor here to close