Nesreća u Potkraju

Široki Brijeg: Optužen vozač koji je pijan izazvao nesreću sa smrtnim ishodom

Vijesti / Crna Kronika | 03. 07. 2017. u 18:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potvrđena je optužnica protiv Emira Zaimovića iz Crne Gore, koji je pod utjecajem alkohola izazvao tešku prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, rekao je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu

''Mogu reći da je danas Emir Zaimović, rođen 31.8.1969. godine u Bijelom Polju, Crna Gora, dobio status optužene osobe. Sudac za prethodno saslušanje Županijskog suda u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu ovog tužiteljstva koja je podignuta protiv Emira Zaimovića, zbog osnovane sumnje da je počinio Teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336. st. 2. u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti iz čl. 333. st. 1. KZ F BiH'', rekao nam je Aničić.

Dodao je kako se Zaimović sumnjiči da je kao sudionik u prometu na cestama pod utjecajem alkohola upravljao motornim vozilom, iako je zbog toga bio očito nesposoban za sigurnu vožnju i tako ugrozio javni promet na cesti dovodeći u opasnost život ljudi, pri čemu je prouzročena smrt jedne osobe.

Aničić je rekao kako je Zaimović bio svjestan da u alkoholiziranom stanju s koncentracijom alkohola u krvi od 2,54 promila, nije bio soban za sigurnu vožnju, te da može dovesti u opasnost život ljudi.

Podsjetimo, dana 15. lipnja 2017. godine, oko 18,40 sati, u mjestu Potkraj, Grad Široki Brijeg, na dijelu magistralne ceste M-6.1, Zaimović je upravljao osobnim vozilom marke ''Renault'', krećući se iz smjera Širokog Brijega u smjeru Posušja.

Zaimović je krivudao po cesti, te je u jednom trenutku prošao u suprotnu kolničku traku i udario vozilo marke ''VW-Passat'' kojim je upravljao M.I. (49), koji je od zadobivenih višestrukih ozljeda preminuo je na licu mjesta

Aničić je kazap kako je Zaimović vozio brzinom od oko 69 km/h na dionici puta gdje vrijedi znak ograničenja brzine od 70 km/h.

Kopirati
Drag cursor here to close