Nožem u trbuh

Široki Brijeg: Jednomjesečni pritvor mladiću koji je izbo nevjestu

Vijesti / Crna Kronika | 26. 06. 2017. u 14:59 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Širokom Brijegu, na prijedlog Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke, odredio je jednomjesečni pritvor 26-godišnjem G.S. iz Širokog Brijega koji je u subotu navečer u Ulici Antuna Mihanovića nožem izbo nevjestu, potvrđeno je iz Županijskog tužiteljstva ŽZH za Bljesak.info.

Pritvor je određen zbog postojanja bojazni da bi osumnjičenik mogao boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, odnosno dovršiti pokušano kazneno djelo, te zbog toga što je riječ o teškom kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža, kao i zbog toga načina počinjenja, tj. da je djelo počinjeno prema srodniku s kojim je u rodbinskim odnosima, u večernjim satima u obiteljskoj kući u kojoj žive i maloljetna djeca.

''Kao što sam već prije istaknuo, G.S. (26) se sumnjiči da je počinio kazneno djelo 'Ubojstvo u pokušaju' opisano i kažnjivo po čl. 166. Kaznenog zakona FBiH, tako što je 24. lipnja 2017. godine oko 21.00 sat, u obiteljskoj kući u kojoj živi sa svojim bratom i njegovom ženom, napao svoju nevjestu oštećenu A.S., tako što joj je kuhinjskim nožem zadao ubodne rane u predjelu trbuha, nanijevši joj na taj način teške tjelesne ozljede, nakon čega se predao policijskim službenicima PU Široki Brijeg'', izjavio je za Bljesak.info viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću ŽT ŽZH u Širokom Brijegu Josip Aničić.

U nedjelju nam je iz ŽT ŽZH potvrđeno kako je za ovo kazneno djelo propisana kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina

Naložit će se provođenje psihijatrijskog vještačenja osumnjičenika, vještačenje koncentracije alkohola, lijekova, droga ili drugih sredstava ovisnosti i otrovnih supstanci u krvi, biološko vještačenje izuzetih tragova, daktiloskopsko vještačenje, vještačenje ozljeda oštećene A.S., te saslušanje u svojstvu svjedoka svih onih za koje postoji vjerojatnost da će svojim iskazom moći dati obavijest o kaznenom djelu, počinitelju te drugim važnim okolnostima.

''Nastavlja se rad na ovom predmetu u pravcu prikupljanja svih raspoloživih dokaza u cilju okončanja ove istrage koja će rezultirati donošenjem odluke u ovom kaznenom predmetu'', dodao je Aničić.

Kopirati
Drag cursor here to close