Rat zbog oborenog aviona

Sirijski pobunjenici oborili helikopter koji je tražio pilote

Vijesti / Flash | 24. 11. 2015. u 19:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sirijski pobunjenici gađali su ruski helikopter, koji je zbog toga morao prinudno sletjeti u sirijsku provinciju Latakiju, blizu mjesta koje drže režimske snage, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. Radi se o helikopteru koji je bio u akciji spašavanja ruskih pilota iz aviona kog je prethodno oborila turska vojska.

Grupa sirijskih pobunjenika priopćila je da je u oblasti gde je danas oboren ruski vojni avion napala i uništila helikopter napravljen u Rusiji, koji koristi sirijska vojska, prenosi N1.

Ruska vojska priopćila je da su pobunjenici oborili helikopter koji je tragao za pilotima oborenog aviona i da je pilot helikoptera ubijen.

Glasnogovornik ruskog Glavnog stožera rekao je da je oboren helikopter Mi-8 koji je sudjelovao u potrazi za pilotima.

Ostali članovi helikoptera su evakuirani i prebačeni u zračnu bazu u Siriji koju koristi Rusija, prenijele su ruske novinske agencije.

Glasnogovornik pobunjeničke grupe Zakaria el Ahmad rekao je da je letelica letela nisko u planinskoj oblasti u provinciji Latakija, navodno tražeći nestale ruske pilote.

Pobunjenici tvrde da je projektil ispaljen pošto je helikopter sleteo, a piloti izašli iz njega, piše N1.

Opservatorij za ljudska prava, opozicijska sirijska organizacija sa sedištem u Velikoj Britaniji, priopćila je da je helikopter prinudno sletio i da su se piloti katapultirali pre nego što je letjelica pogođena.

Kopirati
Drag cursor here to close