Borbe i dalje traju

Sirija: Pobunjenici zauzeli više strateških ciljeva u Halepu

Vijesti / Flash | 03. 07. 2015. u 09:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sirijski pobunjenici zauzeli su više ciljeva od strateškog značaja u gradu Halepu, koje su pod kontrolom držale snage odane predsjedniku Basharu al-Assadu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Napad na Assadove snage, u kojem su korištene granate pravljene od plinskih boca, izveden je u mjestu Cemiyetu'z Zehra na sjeveru grada.

Opozicijske snage su nakon žestokih sukoba zauzele rezervoare za vodu kao i nekoliko vojnih kontrolnih točaka na tom strateški važnom području. Pobunjenici su izveli napade na Assadove snage i u blizini mjesta Halidiye, Esrefiye i Rasidin.

U akciji nazvanoj "Osvajanje Halepa" pobunjenici napreduju s ciljem zauzimanja i drugih lokacija od strateškog značaja u gradu i okolini, a borbe i dalje traju.

Glasnogovornik opozicijskog Damaškog fronta Mustafa Sultan je za AA rekao kako se borbe u gradu nastavljaju nesmanjenim intenzitetom.

On je dodao kako su pobunjenici uništili nekoliko tenkova i više drugih oklopnih vozila te napomenuo kako Assadove snage pobunjenike napadaju i avijacijom.

Kopirati
Drag cursor here to close