Vehabijski pokret

Uhićena još jedna osoba zbog napada u Zvorniku

Vijesti / Crna Kronika | 28. 04. 2015. u 14:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Kasim Mehidić uhićen je danas u Kalesiji u okviru istrage o terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku", potvrdili su Srni izvori bliski agencijama za provođenje zakona u BiH.

Mehidić je vlasnik firme 'Kale Prom' iz sela Miljanovci kod Kalesije i pripadnik je vehabijskog pokreta.

U nastavku aktivnosti povodom jučerašnjeg terorističkog napada na policijsku postaju u Zvorniku, pripadnici zajedničkog istražnog tima na području Kalesije pretresaju stambeni objekat i druge prostorije koje koristi osoba inicijala K.M.

Na području Dubnice je pretresena prostorija Mesdžida s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa kaznenim djelom iz člana 201. KZ BiH 'Terorizam' i poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Slobode je lišena osoba inicijala K.M., koja će biti privedena u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, gdje će se nad njom izvršiti kriminalistička obrada. Nakon kriminalističke obrade navedena osoba bit će predata Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Kriminalistička obrada nad osobom inicijala A.F.H., koja je jutros lišena slobode na području općine Zvornik i privedena u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, još uvijek traje. Istovremeno se u svojstvu svjedoka saslušava veći broj osoba.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentiranja kaznenog djela, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close