Kalesija

SIPA uhitila državljanku Srbije zbog sumnje u povezanost s terorizmom

Vijesti / Flash | 25. 11. 2015. u 13:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državljanka Srbije uhićena je u Kalesiji zbog sumnje u povezanost sa terorizmom, doznaje N1.

Kako je za N1 potvrđeno u Službi za poslove sa strancima, državljanku Srbije iz Kosovske Mitrovice 21-godišnju Elmu Djusinac pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su uhitili u Kalesiji zajedno njenim suprugom Enesom Mešićem koji je nedugo nakon uhićenja pušten na slobodu.

Kako doznaje N1, nalog za uhićenje navedene osobe stigao je izravno iz MUP-a Srbije. Nedugo nakon uhićenja, Djusinac je prebačena u Službu sa poslove sa strancima gdje se i sada nalazi.

Enes Mešić je od ranije poznat obavještajnim i sigurnosnim agencijama naše zemlje. On je bio u grupi osoba koje su uhićene 3. rujna prošle godine u policijskoj akciji kodnog naziva "Damask" zajedno sa Huseinom Bosnićem, Avdulahom Hasanovićem, Eminom Hodžićem i Ademom Karamujom.

Nakon tromjesečnog pritvora na slobodu su pušteni svi osim Bosnića koji je početkom ovog mjeseca prvostupanjskom presudom osuđen na sedam godina zatvora zbog kaznenog djela javno poticanje na terorističke aktivnosti u vezi s vrbovanjem zbog terorističkih aktivnosti i organiziranjem terorističke grupe.

Kopirati
Drag cursor here to close